Metode inteligente sigure pentru recunoașterea avansată a atacurilor Malware și Stegomalware
Metode inteligente sigure pentru recunoașterea avansată a atacurilor Malware și Stegomalware
Cofinanțat de Comisia Europeană în cadrul programului Orizont 2020, SIMARGL este un proiect care oferă soluții inovatoare avansate de securitate cibernetică pentru combaterea amenințărilor cu malware. Numele său înseamnă literal „Metode inteligente sigure pentru recunoașterea avansată a malware și stegomalware”.
Proiectul tuturor propune să abordeze noile provocări din domeniul securității cibernetice, inclusiv metode de ascundere a informațiilor, anomalii de rețea, stegomalware , ransomware, malware mobil și alte activități dăunătoare din rețelele de calculatoare și aplicațiile software.
În acest scop, SIMARGL oferă un set de instrumente integrat și validat care îmbunătățește securitatea cibernetică europeană . Setul de instrumente folosește mașini inovatoare și metodele de învățare profundă detectează malware (inclusiv stegomalware), ransomware și anomalii de rețea.
SIMARGL implementează metode și algoritmi avansați pentru a analiza datele din rețele, cum ar fi: detectoare de drift concept, procesare și transformări avansate de semnal, sisteme inteligente de învățare pe tot parcursul vieții, clasificatori hibrizi și învățare profundă, doar pentru a menționa câteva tehnici.
14 parteneri din 7 țări europene își unesc expertiza și know-how-ul:
SIMAVI, responsabil de integrarea soluției generale
Integratorul român va integra și testa soluția generală în mediu de laborator . Împreună cu RoEduNet (Agenția ARNIEC) din România, SIMAVI este responsabil cu planificarea evaluării testelor pilot, pentru cuantificarea rezultatelor scontate. Echipele au configurat deja mediul de laborator, precum și mediul pilot real și vor începe execuția piloților, air la final, vor evalua soluția tehnică.
SIMAVI a folosit diferite tehnologii în acest proiect, cum ar fi Apache Kafka, Apache Flink și Elasticsearch, și Java ca limbaj de programare preferat.
Acest proiect a primit finanțare din programul de cercetare și inovare al Uniunii Europene Orizont 2020 în cadrul acordului de subvenționare nr. 833042 și se va încheia în aprilie 2022.